page hit counter .

HealthInvest Highlight – Nytt ADHD-läkemedel ger boost för HealthInvest

Ett av HealthInvest Small & MicroCap Funds största innehav, Supernus Pharmaceuticals, har precis fått amerikanskt godkännande för det nya ADHD-läkemedlet Qelbree. Förutom Supernus starka aktieutveckling är vi glada för alla ADHD-patienters skull då många lider av de kraftiga biverkningar som gamla amfetaminbaserade läkemedel ger. Amfetamin är som bekant ett starkt preparat och att ge detta till skolbarn i ganska hög dos är knappast optimalt, men görs ändå då alternativen upplevs som få. Supernus nya läkemedel ger läkarna ett snällare behandlingsalternativ som inte ger barnen sömnsvårigheter, kraftig viktnedgång och personlighetsförändringar. Även om Supernus bara tar 20% av marknaden från de gamla centralstimulerande läkemedlen, så kommer Qelbree att sälja för över 15 miljarder kronor årligen vilket innebär att bolagets totala försäljning ökar med över 300% från dagens nivå.

 

Supernus är ett bra exempel på bolag som HealthInvest gärna vill äga. Innan godkännandet från amerikanska läkemedelsverket handlades aktien till låga tio gånger vinsten och förväntningarna på framtida tillväxt var modesta. Den låga värderingen är en viktig byggsten för oss när vi investerar, men vi vill även ha en katalysator som kan förändra värderingen till det bättre. I fallet Supernus är Qelbree den tillväxtmotor som förhoppningsvis får upp farten ordentligt i aktien. Innehavet har
redan gett andelsägarna en bra utveckling, men den största värdeutvecklingen borde ske framöver i samband med lanseringen. Supernus förblir alltså ett kärninnehav i fonden.
________________________________________________________________________

 


Christian Herold