page hit counter .

HealthInvest Value Fund öppnar för daglig handel

Den 1 november 2013 blir HealthInvest Value Fund en så kallad UCITS-fond som är öppen för daglig handel via tre andelsklasser: A, B och C.  Samtidigt sänks minsta insättning till 100 kr via andelsklass B.


Du som sedan tidigare äger andelar i Value Fund blir nu ägare till Value Fund andelsklass A. I andelsklass A är minsta insättning även fortsättningsvis 100 000 kr. Den största förändringen är att Du nu kan köpa och sälja andelar i fonden på daglig basis istället för som tidigare månadsvis.


Den nya andelsklassen B har en minsta insättning på 100 kr. Andelsklass C är avsedd för den europeiska marknaden och kan köpas från 10 EUR. Skapandet av dessa klasser gör fonden tillgänglig för kunder med mindre sparbelopp.


Fondens inriktning och förvaltningsidé förblir densamma som tidigare.


En andelsklass kan ses som en dörr till fonden. Nu finns det tre dörrar till fonden medan det tidigare fanns en. Varje andelsklass har sina egna villkor avseende bland annat avgift och minsta insättning.


Du finner mer information om fondens andelsklasser under Våra fonder på hemsidan.


Vi på HealthInvest Partners hoppas att Du som kund ska bli nöjd med dessa förändringar. Om Du har frågor så är Du självklart alltid välkommen att höra av Dig till oss.


HealthInvest Value Fund startade 1 januari 2009. Sedan starten så har fonden stigit 196% procent medan MSCI World HealthCare Index har stigit 51%. HealthInvest Partners är ett fondbolag grundat av Carl Bennet och Anders Hallberg och specialiserat på förvaltning av fonder inom hälsovårdssektorn.

 


Admin