HealthInvest logo

Anna Larris har gästat Fondkollen

Anna Larris har gästat Fondkollen

HealthInvests VD Anna Larris har gästat podcasten Fondkollen. I avsnittet berättar Anna hur regelverken för hållbara investeringar egentligen ser ut..

I avsnitt nummer 9 av podcasten Fondkollen gästar vår VD Anna Larris. Med Annas bakgrund som jurist på bland annat just Fondbolagens förening men även hennes erfarenhet av fondfrågor från då hon var kansliråd på Finansdepartementet, på Alternative Investment Management Association i London och på Finansinspektionen har Anna byggt upp en gedigen erfarenhet och kunskap om vad lagstiftningarna säger när det kommer till hållbara investeringar.

Med utgångspunkt i EU:s mål om att bli världens första klimatneutrala region, får du i detta avsnitt en ordentlig genomgång i de regelverk som syftar till att styra kapital mot hållbara investeringar. Anna berättar om vad hållbarhetsregelverken innebär för börsföretag, fondbolag och sparare. Vad betyder det egentligen när en fond ska främja hållbara egenskaper? Vad är det som är hållbart? Och vilken risk finns det för greenwashing när nya regelverk ska implementeras?

Finns att lyssna på där poddar finns, bland annat här.

Den här podden produceras för Fondbolagens förening och inget av innehållet ska ses som finansiell rådgivning. Investeringar i fonder är förenat med risk som innebär att man kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet.

Utforska fler artiklar