HealthInvest logo

HealthInvest välkomnar Astrid Samuelsson och Ellinor Hult 

HealthInvest välkomnar Astrid Samuelsson och Ellinor Hult 

HealthInvest Partners rekryterar hälsovårdsförvaltarna Astrid Samuelsson och Ellinor Hult för att stärka förvaltningsteamet. 

Astrid är disputerad läkare från Karolinska Institutet och har över 20 års erfarenhet som analytiker och portföljförvaltare med fokus på hälsovårdssektorn.  Under de senaste 15 åren har hon förvaltat Handelsbanken Hälsovård Tema som har fem stjärnor i Morningstar och har vunnit flera utmärkelser som till exempel Lipper Fund Awards 2021 - Best Fund in the Healthcare Category over five years. 

Ellinor är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har över 16 års erfarenhet inom aktiemarknaden och 9 år inom förvaltning med fokus på hälsovårdssektorn. Under de senaste åren har hon varit delaktig i förvaltningen av Handelsbanken Hälsovård Tema tillsammans med Astrid och ansvarig förvaltare för fonden Handelsbanken Japan Tema.

 ”Jag är väldigt stolt och glad över att Astrid och Ellinor har anslutit sig till oss. Det är inspirerande att kunna attrahera den höga grad av erfarenhet och kompetens som de står för.  Nu med Astrid och Ellinors hjälp går HealthInvest in i en ny spännande fas där vi vill bygga Nordens ledande fondbolag inom hälsovårdssektorn.”, säger Anders Hallberg, grundare och förvaltare på HealthInvest.

Rekryteringarna är ett led i HealthInvests satsning att bli en ledande förvaltare specialiserad på globala hälsovårdsbolag. Planen är att lansera en ny dagligt handlad global hälsovårdsfond tillsammans med Astrid och Ellinor. 

”Jag ser enormt mycket fram emot att bli en del av HealthInvest och vara med att utveckla bolaget vidare. HealthInvest har redan sexton framgångsrika år bakom sig och framtiden ser minst lika spännande ut - inte minst med tanke på alla nya läkemedel och behandlingar för allvarliga sjukdomar som är under utveckling.” säger Astrid Samuelsson.

”Jag är så taggad på att fullt ut kunna fokusera på hälsovårdssektorn tillsammans med Astrid och mina nya kollegor på HealthInvest. Hälsovårdssektorn är spännande och dynamisk. Det sker ständig utveckling och möjligheterna är många.” säger Ellinor Hult.

HealthInvest Partners är ett fristående svenskt fondbolag specialiserat på hälso- och sjukvårdssektorn som grundades 2006 av Anders Hallberg och Carl Bennet. HealthInvest Partners blev del av Atle under 2022.

Utforska fler artiklar