HealthInvest logo

Sustainable Healthcare - Investeringar som bidrar till en friskare värld

Hälsovårdsinvesteringar erbjuder både tillväxt och stabilitet.

Sustainable Healthcare är en aktivt förvaltad aktiefond av Astrid Samuelsson och Ellinor Hult som investerar i hälsovård. Vi investerar globalt, tar sikte på de stora trenderna och analyserar bolagen på djupet för att hitta en balanserad risk. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Viktig info! Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att en investerare får tillbaka hela det insatta kapitalet. Ytterligare information finns i fondernas faktablad, informationsbroschyr, årsberättelse och halvårsredogörelse finns på healthinvest.se. Mer information kan du hitta här.

01

Tillväxt

Behovet av hälso-och sjukvård ökar över hela världen. Vi blir allt äldre och får fler livsstilssjukdomar. Andelen av BNP som går till hälsovård stiger kontinuerligt.

02

Utveckling

Medicinska framsteg samt teknologi och digitalisering leder till framtidens behandlingar. Det finns stor potential i de bolag som tar fram banbrytande behandlingar.

03

Stabilitet

Hälsovård erbjuder både tillväxt och stabilitet. Världens befolkning är lika sjuk i hög- som i lågkonjunktur. Hälsovård behövs oavsett ekonomiskt läge, vilket gör kategorin stabil.

Sustainable Healthcares portföljförvaltare

Astrid Samuelsson och Ellinor Hult

Astrid Samuelsson och Ellinor Hult har båda gedigen erfarenhet inom hälsovård och båda är prisbelönta förvaltare med bland annat Lipper Awards 2021: bästa fond i kategorin Healthcare över fem år och Citywire 2021 top-female investor. Astrid är disputerad läkare från Karolinska Institutet och Ellinor är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Så här investerar vi för bästa möjliga avkastning

Icon

Vi tar sikte på de stora trenderna.

Vi letar efter de starkaste drivkrafterna inom hälsovårdssektorn. Åldrande befolkning och välfärdssjukdomar driver tillväxt för många bolag. Därtill skapar medicinska framsteg, exempelvis inom cancer och sällsynta sjukdomar, tillväxt inom nya svårhanterade sjukdomsområden. Detta är några av de viktigaste trenderna att hålla koll på. Samtidigt skapas stora möjligheter genom digitalisering av vården. 

Icon

Vi gräver på djupet.

En viktig del i analysen är att träffa både små och stora bolag, både i närområdet och globalt. Vi reser på medicinska konferenser och fördjupar oss i publikationer och forskningsresultat. Därtill har vi tillgång till ett medicinskt råd som bidrar till att förstå detaljerna. Bolagen analyseras noggrant ur ett finansiellt och hållbarhetsperspektiv. 

Icon

Vi hittar balanserad risk.

Vi sprider våra investeringar över hälsovårdens många delsektorer, med exponering i små, mellanstora och stora bolag, samt global geografisk täckning. Sektorn erbjuder både stabilitet och goda tillväxtmöjligheter. Vårt fokus på hållbara investeringar bidrar till en avkastning med lägre risk. 

Ny kunskap inom immunologi bäddar vägen för nya läkemedel mot cancer och autoimmuna sjukdomar.

Mikael Karlsson, Professor immunologi

Vi tar hjälp av medicinska experter

HealthInvest har satt ihop ett medicinskt råd med läkare och forskare för att få ännu bättre inblick i härlsovårdssektorn och verkligen förstå vilka bolag som har potential och kommer skapa verklig förändring.

Nyckeltal och dokument
  • Fondfakta HealthInvest Sustainable Healthcare

  • FörvaltareAstrid Samuelsson och Ellinor Hult
  • FondtypAktiefond
  • Öppen för handelDagligen
  • FondbolagHealthInvest Partners AB
  • FörvaringsinstitutSEB
  • Startdatum2022-12-28
  • Dokument

FAQ

Hållbarhetsrelaterade upplysningar HealthInvest Sustainable Healthcare - v.1 2022-12-30