HealthInvest logo

Astrid Samuelsson i EFN Marknad

Astrid Samuelsson i EFN Marknad

HealthInvests partner och förvaltare Astrid Samuelsson delar med sig av små och stora aktietips inom hälsovård i EFN Marknad.

Hälsovårdsbranschen anses vara en defensiv bransch, som är bra att äga i oroliga börstider. EFN Marknad bjöd därför in vår förvaltare och partner Astrid Samuelsson för att gräva djupare i denna spännande bransch, med en stor potential då hälsa är en global megatrend. Världens befolkning är lika sjuk i hög- som lågkonjunktur. Hälsovård behövs oavsett ekonomiskt läge, vilket gör kategorin stabil. 2009 föll global BNP över 5%, medan hälsovård växte med 3%.

I avsnittet kan ni höra Astrid Samuelsson diskutera dels mindre bolag såsom svenska Bioarctic och danska Zealand Pharma, men även större bolag som Novo Nordisk och bjässar som Eli Lilly och Biogen. Läkemedel mot övervikt och mot Alzheimer är två teman som Astrid också pratade om i EFN Marknad. Kunskapen om vår biologi har ökat dramatiskt. Verktygen för att ta fram läkemedel har vässats. Digitalisering skapar också möjligheter. Ny kunskap och teknologi kommer göra skillnad för många patienter med allvarliga sjukdomar. Det finns stor potential i de bolag som tar fram banbrytande behandlingar.

Astrid delade även med sig av ett viktigt tips till alla småsparare, nämligen att hålla koll på bolagens finansiering. Speciellt i dessa tider kan det vara en avgörande faktor.

Titta här.

Programledare: Albin Kjellberg

Bildkälla: EFN Marknad

Utforska fler artiklar